27 Απριλίου 2013

Συνταγή για πουτίγκα



Υλικά για το παντεσπάνι
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 και 1/2 κούπα αλεύρι
  • 4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
  • 1 μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • κανέλα
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Υλικά για την κρέμα
  • 1 και 1/2 κιλά γάλα
  • 1 κορν φλάουρ
  • 1 κούπα ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 2 αυγά 
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Υλικά για το σιρόπι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 και 1/2 ποτήρια νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ κτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, τα καρύδια  και την κανέλα. Ανακατεύουμε τα υλικά προσθέτοντας και το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι, που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε στους 180  βαθμούς για περίπου 30΄ λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε το γλύκισμα από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Σ' ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με μία κούπα γάλα. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει,  προσθέτουμε την ζάχαρη και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς το μείγμα για να μην κολλήσει, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς, καθώς και το βούτυρο.
Στη συνέχεια περιχύνουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο γλύκισμα. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με κανέλα. Βάζουμε την πουτίγκα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή. 
Καλή επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου